Projectsubsidies
Zet je als bedrijf in op de groei en het welzijn van je werknemers, dan ontvang je van de Loopbaanfondsen Metaal Limburg een subsidie tot 10.000 euro.


De projectsubsidie in een notendop:
 • Je vertegenwoordigt een Limburgs bedrijf met werknemers uit PC 111.01&.02 en/of PC 209
 • Je dient een projectvoorstel in in het kader van
  • Duurzame Inzetbaarheid,
  • GeŽngageerd Leiderschap of
  • Werkbaar Werk
 • Het project is innovatief en beoogt een duurzame impact
 • Het management is betrokken en open om deze ervaring met de sector te delen
 • Na goedkeuring door de Raad van bestuur van de Loopbaanfondsen Metaal Limburg en het indienen van de bewijsstukken ontvangt u de subsidie

Meer info?: Infofiche Projectsubsidies.docxInfofiche Projectsubsidies.docx Aanvraagformulier projectsubsidies-3.docxAanvraagformulier projectsubsidies-3.docx

3 scenario's naar meer Werkbaar Werk

We zijn op zoek naar bedrijven die voor juni 2021 een pilootproject Werkbaar Werk willen opstarten, het thema waar in onze sector nog het minst voor ondernomen werd. Om de drempel wat te verlagen hebben we onderstaande scenario’s uitgewerkt. Het is een aanbod voor mensgerichte werkgevers die willen werken aan de efficiŽntie en professionaliteit van de organisatie met als doel het duurzaam verhogen van de werkbaarheid.

De getuigenis van Helvoet Rubber & Plastic Technologies nv vat het heel mooi samen. Bekijk hier het filmpje

Werken aan werkbaar werk vanuit HR:

Je HR wint aan professionaliteit, je werknemers aan welbevinden

Heb je moeite om de juiste werknemers aan te trekken? Is er een hoog verloop? Weet je waarom werknemers je bedrijf verlaten? Wil je je HR aanpak professionaliseren met de focus op werkbaar werk? Kampt je bedrijf met te hoge verzuimpercentages?
Meer info vind je hier: Fiche-WW vanuit HR-def.docxFiche-WW vanuit HR-def.docx

Werken aan werkbaar werk vanuit het organisatiemodel

Je organisatie wordt geoptimaliseerd, je werknemers ervaren meer voldoening

Heb je een duidelijk zicht op knelpunten in je organisatie en de impact ervan op prestaties en werkbaar werk? Begrijp je waarom afdeling A beter presteert dan afdeling B? Weet je hoe je je leidinggevenden kan ondersteunen om zo het hele team te versterken? Kan de informatieflow beter zodat er rustiger en efficiŽnter gewerkt kan worden?
Meer info vind je hier: Fiche-WW vanuit de organisatiestructuur def.docxFiche-WW vanuit de organisatiestructuur def.docx

Werken aan werkbaar werk vanuit de werkvloer

Je werkvloer wordt efficiŽnter, je werknemers meer betrokken

Ken jij de verbeter-ideeŽn van de mensen op de werkvloer? Wat is er nodig om de samenwerking van een team te verbeteren? Hoe optimaliseer je de info overdracht bij shiftwissels?
Meer info vind je hier: Fiche-WW vanuit de werkvloer def.docxFiche-WW vanuit de werkvloer def.docx